mandag den 24. november 2014

SPISE UDEN KRISE: Om måltidskasser når madplan og indkøbsrutiner går i koks

Egentlig sværger jeg til at lave ugentlige madplaner, samt planlægge og prioritere madlavningen af alle de grunde du kan læse om lige her. Men siden vi flyttede tilbage til Danmark er vores madplan gået lidt i koks pga. lange arbejdsdage og flere hverdagsaftener hvor det kun er mig, der er hjemme til aftensmaden. Konsekvensen har været, at vi har handlet mere impulsivt ind, at vi har smidt mere mad væk og i det hele taget har fået flere rugbrødsmadder end ordentligt aftensmad på bordet. Måske har du også lagt mærke til, at der er knap så mange nye opskrifter og madtips her på bloggen af helt samme årsag. Rugbrødsmadder er skam helt ok, men det bliver uinspirerende og trivielt i længden. Derfor har jeg bestilt en måltidskasse fra Aarstiderne, der fremover bliver leveret hver mandag. Kvik-kassen består af alle ingredienser til hurtige, nemme aftensmåltider til 2 personer, 3 aftener om ugen. Perfekt! Jeg håber på, at i hverdagene kan spise uden krise til vi får genindført madplanen og systematiseret vores indkøb. Jeg føler ihvertfald at det her er en genvej, jeg kan tage med god samvittighed uden madspild eller mindre sunde hovsa-løsninger. I øvrigt er det evigt dygtige Louisa Lorang, der leverer opskrifterne til Kvik-kassen, hvilket klart er en ekstra bonus.

Har du gode genveje til aftensmaden eller tips til hvordan du får mad på bordet uden tids- eller madlavningskrise?

4 kommentarer:

 1. Jeg er jo muligvis den lidt anarkistiske type, som med det samme føler et åg over nakken, hvis jeg laver madplaner eller køber måltidskasser. Jeg synes at det er så evig svært at planlægge ud i tiden.

  Jeg kører måske det mere lystbetonede køkken. Så jeg sværger til det præcist modsatte. Nemlig at købe løbende ind. På den måde holder jeg faktisk madspildet nede. For jeg køber ind til at supplere op til det jeg har. Jeg køber også det som er på tilbud. Fx godt økologisk kød, som er ved at løbe på dato og så kun koster halvdelen. Mine små indkøbsture er også lidt et frirum, hvor jeg kan stresse ret meget af. Eller det vil sige, hvis jeg en sjælden gang får mig forvildet i Bilka, er jeg på nippet til at bryde sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville egentlig også ønske jeg havde energi og overskud til at køre et lystbetonet køkken - men i hverdagen er det en by i Rusland. Og så er madplaner og madkasser et hit! men jeg er helt enig i, at øko-kød kan være værd at købe lige inden det løber på dato. Det er så fedt at kunne "redde maden" på den måde!

   Aldrig Bilka. Aldrig storkøb. Pyhh… Det er en værd foodies hell ;)

   Slet
 2. Jeg har brugt Aarstiderne det sidste halve års tid, og det er bare den fedeste måde at komme udover madkriserne på! Derudover meget mindre madspil. Og derudover virker det til jeg sparer penge, fordi jeg netop ikke handler impulsivt ind, som jeg ellers plejer at gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at du også har den oplevelse. Jeg har næsten heller ikke handlet andet end lidt rugbrød og mælk siden vi fik madkassen. Et hit! Hurra!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...