fredag den 2. januar 2015

KAFFEBØNNER DELUX: Boquete & Panama bønner fra Øristeriet. Til perfekte Cortados.

Livet er ærlig talt for kort til dårlig kaffe! Basta. Jeg brygger min kaffe på en fuldautomatisk brygmaskine fra DeLonghi. Det er hverdagsluksus, der ikke kræver så meget håndværk eller barrista-nørderi, men stadig giver en dejlig kop kaffe på travle morgener. Selvom min maskine gør det meste af barrista-arbejdet for mig, så kræver en god kop kaffe altså ordentlige, økologiske kaffebønner. Heldigvis sørger Øristeriet for den del og overrasker gang på gange med nye smagsoplevelser med spændende bønner. Senest har jeg fået lov til at smage og nyde Øristeriet's arabica kaffebønner delux: PANAMA & BOQUETE, som jeg helt klart kan anbefale hvis du som mig, elsker espresso eller cortado. Altså små smagsfylde kaffer evt. med en lillesmule mælk på toppen. Begge bønner er økologiske, dyrket i Panama og lys ristet til henholdsvis 218 og 223 grader, der er med til at afrunde kaffens naturlige aromaer, så de bibeholder en god sødme og en blot en smule bitterhed. Andre ville kalde ristningen ved disse temperaturer en mellemristning, men definitionen varierer altså fra udbyderne. Anyway, så giv disse to kaffebønner fra Øristeriet en chance hvis du drømmer om bedre kaffeoplevelser i hjemmebryggeriet - jeg er allerede fan!

BOQUETE er en ret aromatisk Single Origin Espresso fra Hacienda la Esperanza, der har en dessert-agtig sødme og blødhed med noter af både chokolade og frugt - måske fordi kaffeplanen gror naturligt nær citron-, appelsin- og grapetræer. Den er altså ikke så bitter/stærk som mange måske oplever espresso-bønner, men tværtimod er den utroligt afbalanceret i smagen. 

PANAMA er en dejlig, blød kaffe fra Hacienda la Esperanza, der frister med florale noter og frugtrig sødme - som med Boquete-bønnerne gror kaffeplanten side om side med citrus-, appelsin- og grapetrær. Panama er i følge Øristeriet deres bedste kaffe og har desuden en bredere anvendelse end Boquete. Panamana bønnerne kan med fordel nydes i stempelkande, til filterbrygning, AeroPres eller MokkaKande.

1 kommentar:

  1. Åh, duften når man lige åbner posen med nye, friske bønner - uuuh.. Og så når kværnen spiller, er der ikke et øje tørt.

    - Anne

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...