søndag den 29. marts 2015

SPRØDE VAFLER: Hjemmelavede vafler med citron og vanilje til eftermiddagshyggen

Egentlig ville jeg allerhelst lave sunde vafler, der kan spises med god samvittighed. Desværre er det endnu ikke lykkes mig at lave en sprød og sund version vafler endnu. De bliver enten bløde eller skiller i vaffeljernet. Derfor blev denne portion vafler fremstillet med de mere klassiske og frække ingredienser; sukker, mel og smør! Der skal også være plads til den slags en gang imellem. Jeg tilsatte en del frisk citronsaft og skræl sammen med vaniljepulver - den smagskombination bliver jeg ALDRIG træt af!

Du skal bruge:
(Ca 10 store vafler)

1 spsk sukker
1 stort æg
2-3 dl vand
3 dl ølandshvedemel
1/2 spsk bagepulver
1/2 spsk agavesirup
1 spsk vaniljepulver
Ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
1-3 tsk af det gule citronskræl fra en øko-citron
1 knivspids salt
100 g smeltet smør
2 dl mælk
Olie/smør til stegning

Serveringsforslag: marmelade, is, flormelis, friskrevet citronskræl, flødeskum, frisk frugt eller bær, ahornsirup

Sådan gør du:
Pisk sukker, æg, vand, sirup og mælk sammen med citronsaft og skræl efter smag. Bland de tørre ingredienser i en anden skål: mel, bagepulver, vaniljepulver og salt - og tilsæt lidt ad gangen mens du rører sammen med de våde ingredienser. Tilsæt til sidst det smeltede smør og sørg for, at det hele røres sammen til en jævn dej uden klumper. Lad dejen hvile i 15 min. mens du varmer vaffeljernet op. Når det er varmt pensles det med smør/olie inden du fordeler 1- halvanden dl dej på jernet. Sørg for at fordel dejen grundigt, da den er lidt tyk og gerne vil forblive i midten. Luk og steg et par minutter til vaflen er sprød og gylden. Afkøl på en rist og undgå at stable dem varme, da de så bliver bløde. Server straks med dine favorit-toppings - jeg elsker de klassiske lækkerier som flormelis, marmelade, flødeskum, ahornsirup eller is sammen med bær/frisk frugt. Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. De ser vild gode ud .. Nam nam

  SvarSlet
 2. Har du set, at Maria fra Vanløseblues har haft vaffeltema? Bare hvis du mangler sunde opskrifter - ikke at der er noget galt med den her version!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo for pokker - jeg må lige tjekke hendes sunde versioner ud!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...