fredag den 27. marts 2015

URBAN FARMING: Tid til at plante tomater, solsikker og krydderurter i vindues-farmen.

Efter 4 vidunderlige forårsdage i Berlin med gode spiseoplevelser og hold-i-hånd med M, så er det nu også ret rart, at komme hjem igen. Fridagen herhjemme er blandt andet blevet tilbragt med jord under neglene - det er nemlig NU vi skal plante tomater, krydderurter, solsikker og andre blomster, som gerne vil forspires i vindueskarmen inden de flytter ud i haven. Dermed blev sæsonen i min urbane farm kickstartet på bedste vis. Det er første år jeg prøver at gro tomater, chili og peberfrugter, men jeg har fået kyndig vejledning til at plante tomater i samarbejde med Fausol og Hornum, der har bidraget med et "plante kit for dummies" bestående af jordbrikker, frø og en nem planteguide. Nøj hvor er de små kokosbrikker og "easy plug" jordbrikker virkelig smarte til det her forspringsarbejde. Nu glæder jeg mig til at nusse om de små planter, der gerne skulle titte frem af jorden i mine små mini-drivhuse, der pt. bor i vindueskarmen. Det er grøn meditation af den mest simple slags. Og jeg elsker det til trods for, at jeg langt fra har grønne fingre…. 

Har du plante-planer i år? Og hvad skal du mon spire og gro selv? 

3 kommentarer:

 1. Kan du anbefale nogle ting der er gode at plante i vindueskarmen? Til en der ikke har så grønne fingre ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en er jeg også, Malene =) Men det har lykkes mig at gro de fleste krydderurter i vindueskarmen mens jeg boede i Göteborg; basilikum, persille, koriander - og så har jeg også groet solsikker, som jeg senere plantede ud. Er virkelig spændt på om det lykkes mig at plante tomater og få en reel tomathøst - jeg har nemlig haft en tomatplante, der voksede sig tårnhøj, men kun gav en enkelt lillebitte tomat!

   Men jeg kan anbefale de små mini-drivhuse fra Fausol til at starte vinduesfarmen op - superlet!

   Slet
  2. Tak, det vil jeg tjekke ud :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...