fredag den 15. maj 2015

FLASH BACK FRIDAY: Fødselsdag, F Høj og Michelin-restaurant Substans i Aarhus

Det er tid til en lille flash back indlæg på denne fredag - med et par af den seneste tids mange spiseoplevelser. I sidste uge, d. 5 maj havde jeg både en fridag og min 34 års fødselsdag. Derfor stod den på kvalitid med M, der forkælede mig med dejlige gaver - blandt andet havde han booket en gourmet-middag på Restaurant Substans og designet et par fede NikeID sko specielt til mig. 

Vi startede dog dagen hjemme med morgenmad i slow motion og gaver på sengen fra familie og venner. Vejret var en skandale så den stod naturligvis på indehygge. Til frokost spiste vi derfor delux smørrebrød og flotte konditorkager på F Høj, der er Restaurant Frederikshøj's lillebror nær åen. F høj er et dejligt, men småt spisested ved Aarhus å, hvor der er fokus på kvalitet. Dermed er det bestemt heller ikke det billigste frokoststed i byen, men bestemt et forkælelsesbesøg værd hvis man har fødselsdag eller bare vil have dejlige konditorkager og lækre smørrebrød.

F Høj
Grønnegade 2
8000 Aarhus C

Der var naturligvis tårnhøje forventninger til "den store pakke" til aftenens spiseoplevelse på Restaurant Substans. Specielt fordi de har fået virkelig gode anmeldelser og den flotte Michelin-stjerne, som en ud af tre spisesteder i Aarhus. Vi var også positive over den fine velkomst, indretningen og de første par snacks, som blev serveret - blandt andet kartoflerne med løvstikke og malt samt rømø-rejerne med kål og karse. Men desværre gik det ret hurtigt i den modsatte retning. Anretningerne var flotte, men de var smagsmæssigt meget ens eller neutrale ligesom vi savnede smags- og konsistensmæssige kontraster i anretningere. F.eks. var den fine, rimmede torsk serveret med en hvid smagsløs creme samt en fintsnittet fennikel, der faktisk blot smagte af vand. Vi undrede os meget over det faste indslag af div. cremer og pure-typer, som var en del af alle anretningerne og som sjældent bidrog med noget positivt til hverken smag, SUBSTANS (ha,ha) eller konsistens. Skuffelsen over maden blev ikke bedre af, at ventetiden blev relativ lang mellem flere af de mindre serveringer eller at serveringspersonalet konstant skiftede så det ikke var de samme tjenere, der præsenterede maden. I løbet af aftenen blev indeklimaet tungt og fugtigt i de ældre lokaler i restauranten samtidig med, at vores tålmodighed blev mindre og mindre. ØV! Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår hvordan Substans har gjort sig fortjent til en Michelin-stjerne med det niveau de præsterede sidste tirsdag hvor pris, service og kvalitet langt fra hang sammen.

Restaurant Substans
Frederiksgade 74
8000 Aarhus C

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...