fredag den 1. maj 2015

PLANTERI: Fra frø til små tomatplanter, om omplanting og grønne tips til vindues-farmen

Så har jeg haft gang i planteriet igen. Det er ren meditation at nusse og vande i vinduesfarmen. Frem af de små mini-drivhuse jeg fik af Fausol er der nemlig vokset de smukkeste, små grønne tomatplanter frem. Omplantningen har været superlet fordi jeg såede tomatfrøene i de smarte kokosbrikker og "easy plugs". Nu har alle tomatplanterne fået nyt jord og er flyttet i en større potte hvor de skal bo indtil de flytter udendørs. Min udfordring er, at jeg ikke har plads nok i mine små vindues-drivhuse, så flere af dem er blevet lidt slatne fordi de udtørrer og ikke står i fugtig luft. 

Hvordan gør i andre mon for at beholde drivhus-fugten når planterne er flyttet i større potter? Gode, grønne tips modtages! 

1 kommentar:

 1. Åh ja, jeg synes også det er ren meditation at så, potte om, nippe, vande og give de grønne vidundere en masse kærlighed!

  Mht tips omkring fugtighed, så har jeg for mig at de ikke behøver det på samme måde når de er pottede om, og har nået en vis størrelse. Mine står linet op i vindueskarmen på bagtrappen hvor der er godt med sol, lys og mulighed for udluftning. De er så vokset sig så store nu, at jeg er nød til at tage chancen og sætte dem ned i urbanhaven meget snart!
  - Men, hvis du har brug for "drivhus-effekt", så kan du pakke dem ind i plast - evt lave en mini plast tunnel, eller du kan sætte henkogningsglas over dem en del af dagen.

  Håber I får en giga høst ud af planterne!
  Grøn karma herfra.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...