tirsdag den 23. juni 2015

SANKT HANS MAD: 5 sommerlige opskrifter til bål- og grillmaden i aften til Sankt Hans


Jeg er ret vild med at lave bål - specielt når det kombineres med madlavning. I aften skal du måske til Sankt Hans et sted i byen, men det er nu også superhyggeligt, at lave en mindre sankt hans fest i baghaven. Her kommer 5 af mine yndlingsopskrifter, hvis du nu skal lave noget nemt og lækkert aftensmaden på Sankt Hans bålet eller grillen i aften….


#1 Snobrød med krydderurter fra haven
Snobrød er slet ikke kun for børn. Det er drønhyggeligt at sidde med snobrødsdej på en pind og så bage det over gløderne. Jeg synes det er så lækkert at pifte den klassiske dej op med f.eks. havens krydderurter og evt. lidt revet ost. Opskriften får du lige her.


#2 Grønt på grillen
Der er masser af grøntsager som er super-velegnede at grille uanset om det er over bål-gløder eller på kuglegrillen. Udover de klassiske majskolber elsker jeg også at grille røde peberfrugter, forårsløg, almindelige løg, rød løg, grønne asparges og kartofler. Se mere her.#3 Folie-bøffer
Folie-bøffer er egentlig bare hakkedrenge i sølvpapir, der toppes med div. lækkerier. I min familie var folie-bøffer oplagt gæstemad i 90erne, men faktisk er de stadig et stort hit her i husholdningen. Du kan toppe med alverdens forskellige sager f.eks. tomater, løg, feta, pesto eller andet - og så stege dem over bål- eller grillgløderne. Bøfferne holder sig dejligt saftige i folien og får smag fra toppingen. Opskriften får du lige her.#4 Grillede nektariner med vanilje og mascapone
Desserten skal da også laves på grillen, ik? Der findes mange varianter af grillet frugt, men det er ikke altid et hit hos mig. Her får de grillede nektariner et cremet og sødt selskab af mascapone og vaniljepulver - uhmnnnn. Opskriften får du lige her.


#5 Rocky Road med kammerjunkere på grill/bålet
En let og lækker dessert, som du nemt kan lave over bål eller gløderne i grillen. Det er vel en slags opgradering af de klassiske skumfiduser. Opskriften få du her.

1 kommentar:

  1. Det hele ser bare så lækkert ud :)
    det er en rigtig hyggelig blog du har - følger nu med på bloglovin :)

    jeg har pt. en konkurrence på bloggen, du velkommen til at kigge forbi.
    //www.neronoir.dk

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...