søndag den 30. august 2015

PEACH JAM: Hjemmelavet marmelade med sæsonens ferskner og et skvæt Bourbon

Jeg kan (stadig) kun anbefale dig, at få anskaffet dig Louisa Lorang's kogebog "Mit Cowgirl Køkken" hurtigst muligt. Her er vi i fuld sving med at spise os igennem de mange dejlige opskrifter, som alle smager lækkert og samtidig er lette at lave. Whats not to like?! Egentlig er jeg ikke marmelade eller syltetøjs-typen, men da jeg faldt over opskriften på Peach Jam med Bourbon, så ændrede det sig lynhurtigt. Den her marmelade er blød, sød og cremet samtidig med, at den lige har et smagskick fra Bourbon. Det gør den superlækker til alt fra vaniljeis til ostemadder på rugbrød… Jeg tillader mig altså at dele opskriften her, men kun hvis du lover mig, at du får købt kogebogen!

Du skal bruge:
(ca 3 små glas)

750 g ferskner 
300 g sukker
1/2 dl bourbon
2 spsk citronsaft

Sådan gør du:
Fjern stenene fra fersknerne og blend dem til du har en rustik mos. Kom dem i en dyb pande med sukker, bourbon og citronsaft og lad det simre i 25-30 min. Marmeladen er færdig når den er tyk, bobler og ser lidt klisteret ud. Fyld på skoldede sylteglas. Luk straks og opbevar koldt og mørkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...