fredag den 14. august 2015

SOMMER I GLASSET: 5 opskifter på iskolde drikkevarer til varme sommerdage.


På sommerens varme dage er det ekstraskønt med noget iskoldt i glasset. Allerhelst et godt glas hvidvin, rosé eller en lækker drink - men på barsel er det ikke det mest oplagte valg. Heldigvis findes der mange andre skønne opskrifter på drinks, som kan nydes i solen. Her får du 5 af mine bedste opskrifter på iskolde favoritter til de varme sommerdage, der trods alt stadig er aktuelle selvom mange er tilbage fra sommerferie allerede:


Jeg kan ret godt lide den skarpe, friske smag af ingefær i kolde drinks. Der findes mange købe ginger beer, som er ret lækre, men som altid er det bare fedt, at lave sin egen. Prøv en iskold ginger beer med bobler fra dansk vand og lidt syre fra citron. Opskriften finder du her.

Hvis du som jeg har masser af rabarber i haven, så kan du med fordel koge en omgang skøn rabarbersaft af de flotte, røde stængler. Jeg laver min rabarbersaft med kokossukker og stjerneanis - det giver sådan en fin kontrast med lakridsnoter til den sød-syrlige rabarbersmag. Servers med masser af isterninger. Opskriften findes lige her. 


Forestil dig søde krydderier, blød mælk og så i en iskold version - vupti, så har du en lækker, cremet iste til eftermiddagshyggen når du trænger til lidt sød. Det er faktisk ikke så kompliceret at lave iste selv, ligesom det er ret nemt at bikse den mælkede version sammen. Opskriften på Chai Tea Latte får du lige her.


Forfriskende, fin og letsyrlig lemonade hører enhver sommer til. Lav den med kokossukker og agavesirup for en mere blodsukkervenlig version, selvom det naturligvis ikke er et must. Smagskombinationen af frisk citron og vanilje er himmelsk! Server med masser af isterninger og evt. et kvist frisk mynte fra haven. Opskriften får du lige her.


Iskaffe er en smule dessert-agtig i min verden, men ikke desto mindre en skøn voksen-luksus når trætheden melder sig ud på eftermiddagen. Jeg laver min iskaffe med vaniljesirup, espresso og en del (sød)mælk, da det klart giver den bedste smag. Opskriften får du lige her.

2 kommentarer:

  1. Jeg er sløv i optrækket, havde slet ikke opdaget du var blevet mor !!! Tillykke :)

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...