mandag den 28. september 2015

GRØNNE TOMATER: To tips til hvad du kan fremtrylle af årets umodne tomathøst

Jeg er sikkert ikke den eneste, der har høstet alt for få solmodne, røde tomater i år. For at være helt ærlig, har jeg kun kunne høste 2 flotte røde tomater på mine mange tomatplanter. Tilgengæld har jeg utroligt mange grønne tomater i år - og dem kan du heldigvis også forvandle til noget lækkert i køkkenet. Her kommer to tips til årets grønne tomathøst:

//1 Lad dem modne færdig i vidueskarmen
yep! Det er faktisk ret smart og det går endda også hurtigt selvom solen måske ikke umiddelbart er sommervarm længere. Lad dem blot ligge og slikke sol i vindueskarmen til de bliver fine røde - der går max en uges tid! 

//2 Fremtryl grøn tomat marmelade eller sylt dem med vanilje
Grønne tomater smager skønt sammen med vanilje hvis du sylter dem. Sådan nogle grønne, syltede tomater er smaddergode til ost eller vaniljeis. Min opskrift på grønne tomater syltet med vanilje er her.

4 kommentarer:

 1. Hvis jeg havde favnene fuld af grønne tomater, ville jeg panere dem og stege dem sprøde. Det smager altså også godt. Og så ville jeg prøve din opskrift på vaniljesyltede grønne tomater. Jeg har engang fået det serveret på en restaurant, men har ikke selv lavet det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stegte grønne tomater er også en dejlig spise… helt sikkert. Men de er et HIT syltet med vanilje. uhmnnn!

   Slet
 2. Jeg skal helt sikkert lave de syltede grønne tomater i morgen. Mit køleskab er fyldt med grønne tomater fra vores kolonihave, så det kunne ikke være mere perfekt :-)

  SvarSlet
 3. Det er virkelig skønt, at få noget ud af de mange grønne tomater. Når de er syltet med vanilje smager de SÅ godt på modne oste. Uhmnnn. Husk også, at du kan lade dem modne færdig i vinduet. God fornøjelse!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...