fredag den 11. marts 2016

SURKÅL: Hjemmelavet saur kraut - mit første fermenteringsforsøg...

For et stykke tid siden fik jeg både en surdej og lidt surkål af min kære veninde, Anja Dalby. Siden da har jeg haft gang i surdejsbrød-bagning, men drømt om at lave min egen surkål også. Jeg kan nemlig virkelig godt lide saur kraut. Jeg har taget tilløb og har nu endelig kastet mig ud i mit allerførste fermenteringsforsøg med hvidkål. Det skal stå ca. 21 dage og nedtællingen er så meget i gang. Jeg er spændt på resultatet for det er seriøst enkelt at komme igang: snit hvidkålen fint, bland med groft salt og ælt det sammen i 10 min til der kommer masser af saft ud af kålen. Kom i rengjorte glas og tryk kålen sammen så det er dækket af lagen. Og så skal glassene lige luftes dagligt i processen så de ikke eksploderer…. Jeg brugte Kraut-opskriften fra Aarstiderne, som du blandt andet kan se som en fin film lige her.

Har du prøvet at fermentere?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...