fredag den 28. oktober 2011

Fem forkølelses-fightereHigh five til naturlige figthere, der virker effektivt så immunforsvaret giver forkølelse kamp til stregen. Her i huset har vi begge været hårdt ramt af hoste, snot, ondt i halsen, forkølelse, manglende søvn, etc. Allerede ved første sygdomstegn satte jeg hårdt ind med disse frem forkølelses-fightere:

#1 Echinaforce dråber er måske det mest effektive naturlægemiddel mod forkølelse. Virker også forebyggende. 30 dråber i et glas vand 2-3 gange dagligt. Uundværlig på denne årstid!

#2 Sinupret er et effektivt naturlægemiddel til stoppet næse og bihulebetændelse. Pillerne har for 2. gang reddet mig, så jeg har kunne få vejret gennem næsen. Hvis du er til næsespray, så har jeg fået anbefalet Heels homøpatiske næsespray, Euphorbium.

#3 Superfoods og masser af dem på menuen. Mad er medicin. Vi har fået masser af chili, hvidløg, ingefær, broccoli, rød peberfrugt og andre fødevarer, der er ren kærlighed til immunforsvaret. Brug f.eks. "the top 100 immunity boosters" som inspiration.

#4 Økologisk læbepomade uden parabener. Jeg har fået den lækre fra eos med Sweet Mint fra et par meget søde damer. Den har været så rar til både de tørre læber, men også omkring den ømme næse. Og den dufter så fantastisk, at jeg har lyst til at spise den.

#5 Get Well Tea med frisk mynte, ingefær, honning og lime. Den smager som ren forkælelse og er samtidig et sundt boost. Ellers masser af urtete f.eks. Yogi Tea, klassisk kamiliete eller pebermyntete, som er mine favoritter.

Hvad er dit bedste fight forkølelse/influenza tip?

7 kommentarer:

 1. Jeg har en enkelt gang prøvet Brdr. Prices hvidløgsuppe. Ved ikke om den virkede, men den smagte nu godt som man lå der på sofaen og havde ondt af sig selv :) Ellers hopper jeg også på Echinaforce-dråberne ved den mindste krilleren i halsen eller nys! Og så masser af varm mælk med honning - det smøger halsen så godt hvis den gør ondt!

  SvarSlet
 2. jeg elsker eos læbepomaden med sweet mint :) den er så lækker at bruge og virker fantastisk.

  SvarSlet
 3. @ Anna Banana, hvidløgssuppe lyder næsten som om man skal være hard core hvidløgsfan? Har helt glemt varm mælk med honning til halsen, men ofte synes jeg mælkeprodukter kan forværre forkølelsen... Tak for dine fifs og kom snart igen!!

  @ Line, den er så lækker. Nu ønsker jeg mig allerede de andre varianter. Jeg er ellers ikke storforbruger af læbepomader, men uhmn altså!

  SvarSlet
 4. Hehe... Jo man skulle tro det vil være lidt voldsomt med alle de hvidløg der skal i, men når nu de skal koge til de er møre, er det ikke helt så slemt :)

  SvarSlet
 5. Uha, lige et indlæg jeg havde brug for!
  Jeg plejer at koncentrere mig mest om de varmende supper - selvfølgelig afhængigt af hvilken grad af forkølelse jeg har i den pågældende omgang. Men suppe virker både som comfort food, super food og dulmende mad - smart ;)

  SvarSlet
 6. Og det er ikke engang for at fedte, men du er mit bedste forkølelses-tip. Du har altid gode råd klar, når jeg klynker ;)

  SvarSlet
 7. @ Xenia, supper gør virkelig også underværker og de burde også have været på min liste. Men der er her mine superfoods ofte gør sig godt: i supper, curries og andre indiske eller thailandske retter!

  @ Malene, åhhhhhhh hvor er du sød! Nu bliver jeg helt varm i øko-hjertet. Er bare glad for, at der er nogen, der gider høre på mine helse fifs ;)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...