torsdag den 26. september 2013

BAG GLUTENFRIT: Luftigt zucchinibrød med kokosmel, hørfrø & chiafrø


Udfordringen ved at bage glutenfrit er, at brød let bliver tørt og lidt kedeligt. Men dette brød er både luftigt, lækkert og fiberigt. Revet zucchini gør både dette brød svampet og giver en fin farve sammen med hør- og chiafrøene. Nyd dette glutenfri zucchinibrød med kødpålæg, en god ost eller blot lidt økologisk smør. Eller sammen med frokostsalaten. 

Du skal bruge:
(til 1 lille brød)
2 dl revet zucchini/squash
2 tsk bagepulver
2 spsk loppefrøskaller f.eks. fra Urtekram eller HUSK
1 1/2 dl frø eller kerner f.eks. chiafrø, hørfrø og solsikkekerner
50 g smeltet smør
3 æg
1 1/2 dl vand
1/2 tsk salt
2 dl kokosmel

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen og rør grundigt med mikseren/røremaskine til du har en jævn dej. Kom bagepapir i en brødform og bag i midten af ovnen i ca. 50 min. Afkøl på en rist, skær i skiver og opbevar på køl. Godt og glutenfrit brød - velbekomme!

10 kommentarer:

 1. Tak for den opskrift Marian! Det brød vil jeg lave i dag. Håber du har det dejligt i Sverige men håber alligevel også at du snart kommer hjem igen :) Knus Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sødeste Anja. Dejligt med en hilsen fra dig. Sanne holder mig opdateret, men alligevel. Håber du kan lide dette brød - giv gerne feedback hvis der er noget, der kan gøres bedre eller anderledes. Mange KNUS tilbage til dig

   Slet
 2. Det lyder sørme spændende! Jeg er ikke sikker på, at jeg får det lavet, men opskriften er gemt til hvis det nu lige skulle være :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gemmer også selv opskrifter til senere., så det lyder bare super!

   Slet
 3. Det er virkelig blevet en fin blog. Men må man ønske, at man ikke forlader din blog, når man trykker på links til andre blogs? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for de pæne ord. Jeg skal se om jeg kan finde ud af at fikse det sådan at nye linksene åbner i en ny fane =)

   Slet
 4. Hvor ser det bare laekker ud, Marian! Og ja din blog er simpelthen blevet saa fin! :)

  SvarSlet
 5. Bruger du kokosfibermel eller det grove der fx er på flødeboller?��

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Amalie,
   beklager mit sene svar. Har overset din kommentar…. jeg bruger kokosfibermel - altså det som er malet helt til mel og ikke revet kokos. Håber det giver dig svar :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...